czwartek, 13 listopada 2014

Polskie jabłka w Singapurze?

Polskie jabłka po raz pierwszy trafią do singapurskiego konsumenta. Dzięki przeprowadzonej przez Ambasadę RP w Singapurze akcji promującej polskie jabłka i współpracy z Agrii Food & Veterinary Authority of Singapore (AVA) oraz Singapore i Singapore Fruits & Vegetables Importer & Exporters Associtation, polscy eksporterzy nawiązali kontakty z firmami singapurskimi. Efektem jest zamówienie pierwszych 120 ton polskich jabłek. Co ważne dla polskich producentów:
Singapurczycy preferują małe, słodkie i soczyste owoce. Nawiązanie kontaktów pomiędzy polskimi i singapurskimi przedsiębiorcami stwarza szansę na otworzenie się Singapuru na inne warzywa i owoce z Polski.

Zawsze to jakieś postępy, ale czy polskie jabłko może zawojować rynki jak dotąd niedoceniane?

Źródło/Czytaj więcej: www.minrol.gov.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty