Polskie jabłka po raz pierwszy trafią do singapurskiego konsumenta. Dzięki przeprowadzonej przez Ambasadę RP w Singapurze akcji promującej polskie jabłka i współpracy z Agrii Food & Veterinary Authority of Singapore (AVA) oraz Singapore i Singapore Fruits & Vegetables Importer & Exporters Associtation, polscy eksporterzy nawiązali kontakty z firmami singapurskimi. Efektem jest zamówienie pierwszych 120 ton polskich jabłek. Co ważne dla polskich producentów:
Singapurczycy preferują małe, słodkie i soczyste owoce. Nawiązanie kontaktów pomiędzy polskimi i singapurskimi przedsiębiorcami stwarza szansę na otworzenie się Singapuru na inne warzywa i owoce z Polski.
Zawsze to jakieś postępy, ale czy polskie jabłko może zawojować rynki jak dotąd niedoceniane?
Źródło/Czytaj więcej: www.minrol.gov.pl
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Popularne posty
-
Z roku na rok przybywa produktów nawozowych, z których to niemal każdy obiecuje zwyżkę plonu. Z punktu widzenia sadownika powstaje dylemat...
-
Każdy ma swoje zdanie, na temat tego jakich narzędzi będziemy używać do zbioru owoców, czy też cięcia. Wiadomo, że najlepszym rozwiązaniem b...
-
Sezon 2024 zaczyna się w dosyć nietypowy sposób, przez zaledwie parę dni mamy w sądach bardzo duży przyrost zielonej tkanki. Z bieżącą pogod...
-
Oszczędność czasu i herbicydów Bardzo precyzyjna aplikacja z minimalnym ryzykiem znoszenia cieczy, niskie zużycie herbicydów, brak potrze...
-
Zima za pasem, a co za tym idzie pierwsze szkody. Trochę późno, ale trzeba zacząć zabezpieczanie drzewek przed szkodnikami: zające/myszy/sar...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz