czwartek, 12 lutego 2015

Woskowane jabłka - jedna z metod walki z embargiem?

E.C.O. Grupa jako pierwsza grupa producencka w Polsce wyposażyła linie pakujące w możliwość woskowania jabłka. Decyzja została podjęta  w oparciu o wymogi rynków Bliskiego Wschodu i krajów azjatyckich ale przede wszystkim ambitnym planem dystrybucji polskiego jabłka pod marką premium Magdalene, która zadebiutowała we wrześniu 2013 roku a oficjalną prezentacje miała na targach Fruit Logistica 2014. W kontekście rosyjskiego embarga widzimy, że nasze podejście przełożyło się na zmniejszenie poniesionych strat i  realizację zamierzonych celów ekspansji na rynki pozaeuropejskie.

Woskowane jabłka – jak to działa?

Woskowanie jabłka to złożony proces związany z odpowiednim przygotowaniem powierzani jabłka (czyszczenie i podgrzewanie), następnie precyzyjnym nakładaniem wosku na jabłka i w końcowej fazie suszenia aby struktura wosku w sposób optymalny pokryła powierzchnię owocu. Można zadać pytanie: czemu to właściwie służy? Odpowiedź jest bardzo prosta - główną przewagą woskowanego jabłka jest zapobieganie odwodnieniu i utracie wagi podczas wielodniowego transportu produktu w
kontenerze. Warto wspomnieć również o długotrwałym połysku, który niewątpliwie poprawia wygląd owocu i podnosi jego wartość oraz podkreśleniu naturalnego koloru, zabezpieczenia świeżości i zapachu jabłka.
Woskowane jabłka są więc optymalnie zabezpieczonym produktem, który może być eksportowany w dowolne miejsce na ziemi bez obawy o utratę wartości samej dostawy w trakcie długotrwałego transportu. Ma to kluczowe znaczenie z punktu widzenia partnerów zagranicznych, dla których najwyższa jakość produktu ale również metody jej zachowania decydują o wyborze finalnego dostawcy.
E.C.O. Grupa wraz z marką premium Magdalene jest w awangardzie producentów jabłka w Polsce.  Jesteśmy z tego dumni ale również mamy świadomość niewątpliwej przewagi konkurencyjnej na polskim rynku.
źródło: www.ecogrupa.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty