Drzewo rośnie średnio silnie z tendencją do opuszczania gałęzi. Nie jest podatna na przemienność owocowania. W okres owocowania wchodzi wcześnie, owocuje corocznie i
bardzo obficie.
Owoce Gali Brookfield osiągają od 70 do 75 mm, a ich dojrzałość zbiorcza to początek września.
Podatna na parcha i raka bakteryjnego, mało podatna na mączniaka. Typowa dla Gali.
Stożkowaty kształt owoców o intensywnym czerwono-purpurowym kolorze z licznymi ciemniejszymi prążkami oraz błyszcząca twarda i gładka skórka.
Owoce są jędrne i aromatyczne a miąższ kremowy , chrupiący, słodki i soczysty, w fazie dojrzałości konsumpcyjnej mają intensywny aromat.
Bardzo dobre właściwości przechowalnicze. Wysoka jędrność po wyjęciu z chłodni, w KA nawet do końca czerwca.
Źródło: qualival.com/
Owoce są jędrne i aromatyczne a miąższ kremowy , chrupiący, słodki i soczysty, w fazie dojrzałości konsumpcyjnej mają intensywny aromat.
Bardzo dobre właściwości przechowalnicze. Wysoka jędrność po wyjęciu z chłodni, w KA nawet do końca czerwca.
Źródło: qualival.com/
Komentarze
Prześlij komentarz